Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για νέες αναβολές των αποφάσεων

«Αν δεν αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων στην Ευρώπη, με καθοριστικές αποφάσεις την Κυριακή, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη συνολικά, θα βρεθούμε όλοι στη δίνη μιας κρίσης χωρίς προηγούμενο, με θύματα τους απλούς πολίτες σε όλη την Ευρώπη, αλλά φοβάμαι ίσως και σε όλο τον πλανήτη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Και προσέθεσε: «σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, στόχος μας είναι να πετύχουμε, στο μέτρο του δυνατού, να ρυθμίσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Να ξέρουμε ότι τους έχουμε βάλει σε τάξη και ότι το πρόβλημα είναι πια διαχειρίσιμο. Αυτή είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση που κάνουμε».
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στους στόχους με τους οποίους προσέρχεται η Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση της 23ης Οκτωβρίου, που αποτελούν την εθνική μας γραμμή, επισημαίνοντας: «κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν η ίδια η Ευρώπη δεν λάβει σοβαρές αποφάσεις, για την κρίση που τείνει πια να έχει πανευρωπαϊκή διάσταση. Αυτός είναι ο πήχης των όποιων μελλοντικών εξελίξεων και αποφάσεων για εμάς - αποφάσεις που διεκδικούμε, πάνω στο ισχυρό κεκτημένο του Ιουλίου, που ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων, επίπονης προσπάθειας και θυσιών ενός ολόκληρου λαού. Και γι' αυτό ακριβώς, λέμε ότι αυτές οι θυσίες δεν πήγαν και δεν πάνε χαμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου