Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχθηκε όσο ψεύτης περιμέναμε

H λήξη της πολιτικής αστάθειας των τελευταίων ημερών μπορεί μεν να βρίσκει τον Γιώργο Παπανδρέου με την ιδιότητα του...απλού βουλευτή, βρίσκει όμως και τον Αντώνη Σαμαρά εγκλωβισμένο στα αδιέξοδα που ίδιος δημιούργησε.

Με τους δημοσιογράφους να ασχολούνται κυρίως με τη σφαγή στο ΠΑΣΟΚ, το χάος της Νέας Δημοκρατίας δεν έλαβε ανάλογης δημοσιότητας. Το ότι για παράδειγμα ο Αβραμόπουλος κόντεψε να φάει και ξύλο από αφηνιασμένους ΠΟΛΑΝιτες, δεν χώρεσε στο δελτίο του Mega ή στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ούτε το ότι ο Καρατζαφέρης έμοιασε στα μάτια του κόσμου πολύ πιο σοβαρός από τον ...αντιμνημονιακό Σαμαρά.
Aπό σήμερα, καλείται να αντιμετωπίσει τους έξαλλους εθνικιστές που τον θεωρούν "προδότη" και τη φιλελεύθερη πτέρυγα που μοιάζει αρκετά πιο ενισχυμένη από πριν. Όσο για την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι πολίτες γι' αυτόν;

Ο Σαμαράς απογοήτευσε ακόμα και όσους πίστευαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ο αντιμνημονιακός του λόγος δεν ήταν ένα γαλάζιο "λεφτά υπάρχουν". Αποδείχθηκε περίτρανα ότι και υπέρ του μνημονίου ήταν και υπέρ όλων όσων οι εκάστοτε διαπραγματευτικές επιτυχίες της κυβέρνησης Παπανδρέου εξασφάλισαν στη χώρα.

Τέλος η στάση του "ό,τι να 'ναι" που τήρησε κατά τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, του χάρισε το ρόλο του Εθνικού Κομπάρσου της Συμπολίτευσης, έναν ρόλο πολύ πιο απαιτητικό από αυτόν του Εθνικού Μεσσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου