Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Περιμένοντας την Ευρώπη, γελάμε με τα ελληνικά ΜΜΕ

Στην Ευρώπη, όλοι διαπιστώνουν με πικρία ότι η 2η μέσα σε τρεις μέρες Σύνοδο Κορυφής καταλήγει είτε σε αδιέξοδο είτε σε ολονύχτιο θρίλερ.

Στην Ελλάδα, το 90% των δημοσιογράφων μεταδίδει "αποκλειστικές" ειδήσεις από τις Βρυξέλλες, υποθέτω πίνοντας frappe στις δεκάδες ελληνικές καφετέριες του κέντρου της βελγικής πρωτεύουσας.

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι αναρωτιούνται αν η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει "plan b" την ώρα που κοτζάμ Ευρώπη δεν διαθέτει καν "plan a". Αγωνιούν επίσης για την επόμενη ημέρα της απόφασης όταν και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ασχοληθεί με τη...Βάσω Παπανδρέου και το Δημήτρη Λιντζέρη που απαιτούν "πολιτικές πρωτοβουλίες".

Λιγότεροι από 20 είναι.....οι άνθρωποι που διασώζουν την τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας και μας συνδέουν με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, γι' αυτό και στοχοποιούνται από κάθε λογής συντηρητικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι εργάζονται ή αρθρογραφούν στην Καθημερινή, λιγότεροι στα ΝΕΑ και οι υπόλοιποι είναι διάσπαρτοι από 'δω κι από 'κει.

Όπως όμως στην Πολιτική επιβιώνουν οι Σαμαράδες και οι Λιντζέρηδες, έτσι και στα ΜΜΕ επικρατούν οι Χατζηνικολάου,  οι Πρετεντέρηδες και η...Βούλτεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου