Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ Μ΄ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ !...

Απο ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
Σε κάτι από πρωτοχρονιάτικο "μποναμά" φέρνει η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου στα γενικότερα και τα εσωκομματικά πράγματα, ο οποίος, όμως, περιέχει κι ένα σαφές μήνυμα : μόνιμα και αποκλειστικά προσηλωμένος στο εθνικό ζήτημα και την πορεία της χώρας προς τη σωτηρία !
Η κατηγορηματική αυτή θέση, σημαίνει ορθά και κοφτά, πως οι όποιες άλλες διεργασίες και εξελίξεις δεν τον αφορούν και δεν ασχολείται !

Το ΠΑΣΟΚ, με επιλογή και ευθύνη του Παπανδρέου, αφού κέρδισε τις εκλογές το Νοέμβρη του 2009, στρατεύτηκε στην αντιμετώπιση του ελληνικού δράματος κι άσκησε εκείνη την σκληρή πολιτική - μονόδρομο, που ΟΛΟΙ οι άλλοι, χρόνια τώρα, την εξόρκιζαν και την προσπερνούσαν.

Το κρίσιμο αυτό έργο δεν τελείωσε, συνεχίζεται με τη...
.... στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ από μία κυβέρνηση ευρείας στήριξης και το συμφέρον της χώρας επιτάσσει - δραματικά - την ολοκλήρωσή του. Κάθε πρόσκαιρη ανακοπή της πορείας διάσωσης μπορεί ν΄ αποβεί μοιραία, και συνεπώς, κάθε ενέργεια και συμπεριφορά υπονόμευσης και ανατροπής της κυβέρνησης, αποτελεί νάρκη στα θεμέλια της Ελλάδας.

Η δικαίωση του ΠΑΣΟΚ, θα έρθει από την ολοκλήρωση της τιτάνιας προσπάθειας ξεπεράσματος της κρίσης με την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια κι όχι από την πρόωρη και ανώφελη ετυμηγορία, του εκλογικού σώματος, σε μια συγκυρία ρευστή και μεταβατική ! Δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε ανάγκη, αυτή τη στιγμή πρόταξης των όποιων κομματικών, πολύ περισσότερο, δε, παρεϊστικων ή προσωπικών μικροσυμφερόντων και ενασχόλησης με την προώθησή τους. Πόσο, μάλλον, όταν πρόκειται για σχεδιασμούς και διαδικασίες, συγκεκριμένων πηγών και αφετηριών !...

Οι μικροκομματικές επιδιώξεις, οι υπαρξιακές αγωνίες και αναζητήσεις, στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ, δεν ενδιαφέρουν και δεν θα υπάρξει ενασχόληση μ΄ αυτές ! Δεν είναι η ώρα για να τεθεί στο τραπέζι και σε πρώτο πλάνο, ούτε το μέλλον του κόμματος, ούτε, φυσικά, το μέλλον κάποιων στελεχών και βουλευτών !

΄Οποιος έχει αντιληφθεί το εύρος και την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν προτάσσει τα μικροσυμφέροντα και τις προσωπικές στρατηγικές, σπρώχνοντάς την, πιο κοντά στο γκρεμό, αλλά σκέφτεται και φέρεται υπεύθυνα και εθνικά, κάτι που ο Γ. Παπανδρέου έκανε και θα κάνει και στη συνέχεια !...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου