Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η προφυλάκιση του Εφραίμ και οι αντιδράσεις

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια από διάφορους να υπερασπιστούν τον «άγιο» Εφραίμ και απο αυτούς που μιλούν υπέρ του καταλαβαίνεις από πού ξεκινά η αντόδραση και που σκοπεύει.
Να τους πάρουμε με τη σειρά:
 Η ρωσική εκκλησία και η κυβέρνηση (βλέπε Πούτιν) έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα να υπερασπιστούν τον Εφραίμ. Πρόσφατα τους πρόσφερε αρκετούς πιστούς που «ξαναγύρισαν στο μεγαλείο της πίστης» άρα και στην επιρροή της εκκλησίας (που βρίσκεται σε άψογη συνεργασία με την δυάδα της εξουσίας Πούτιν, Μεντβέντεφ). Ακόμη έδωσε την ευκαιρία σύσφιξης των...
... σχέσεων Ρωσικής εκκλησίας και Αγίου Όρους αφού έτσι κι αλλιώς διακαής είναι ο πόθος της Ρωσικής εκκλησίας να πατήσει πόδι το Άγιο Όρος και να αποδυναμώσει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης! Όσο για τον ίδιο τον Εφραίμ και την παρέα του δεν ξέρουμε αν μαζί με την Αγία Ζώνη μετέφερε στη Ρωσία και άλλους  υλικούς και άυλους θησαυρούς απ αυτούς που έχει η Μονή Βατοπεδίου (Οφ Σορ εταιρίες), αλλά και αν δεν διαπραγματεύτηκε όσες απ τις εκτάσεις κατέχει ακόμη. Γι αυτό και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου πως όχι μόνο είναι επικίνδυνος να φύγει στο Εξωτερικό, αλλά και να διαπράξει και νέα αδικήματα εις βάρος του Ελληνικού Κράτους!

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έστειλε και τον πρωτοπαλίκαρό του τον Βελόπουλο να δώσει διαπιστευτήρια προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 « Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται.
Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί  από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη».

Πέρα από την καθαρά πολιτική σκοπιμότητα της δήλωσης, αυτής της λαϊκίστικης παλαιοκομματικής λογικής που θέλει να αξιοποιεί τα πάντα για να κερδίσει εντυπώσεις και ίσως ψηφοφόρους, δείχνει ακριβώς ότι πολύ συγκεκριμένα ημεδαπά συμφέροντα κι ακόμα πιο συγκεκριμένα αλλοδαπά συμφέροντα πιέζουν για την αποφυλάκιση/αθώωση Εφραίμ.

Η ελληνική εκκλησία και οι δηλώσεις  τόσο η επίσημη της Αρχιεπισκοπής όσο των ανά την Ελλάδα Μητροπολιτών δε μας ξενίζει. Η αρτηριοσκλήρωση δεν έχει αφήσει περιθώρια καθαρής σκέψης ακόμη και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που φαίνεται να είναι χαμηλών τόνων. Βέβαια για το παραμύθι της παραμονής των Χριστουγέννων να πούμε πως στο Άγιο Όρος πάνε με το παλιό ημερολόγιο και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα 14 μέρες  μετά. Άρα είναι πολύ φτηνή αυτή η προσπάθεια ευαισθητοποίησης.

Τελικά να πούμε ότι εμείς δεν συμφωνούμε που είναι ελεύθεροι και χωρίς ποινικές ευθύνες οι πολιτικοί που στο Σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ήταν ηθικοί αυτουργοί και όχι μόνον! Πέρα από την πολιτική ευθύνη που όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να την αποποιηθούν και την εισέπραξαν έπρεπε το πολιτικό κατεστημένο και το δικαστικό – εν μέρει- να τους είχε στείλει εκεί που τους ταιριάζει.
Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι άλλοθι ώστε να μην τιμωρηθούν όλοι οι άλλοι και φυσικά ο Εφραίμ και η παρέα του που μόνο μοναχοί δεν είναι και μοναχικό βίο δεν διάγουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου