Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ !...

Όλα όσα είχε δρομολογήσει ο Γ. Παπανδρέου για να γίνουν τους επόμενους μήνες, παρουσίασε ως δικές του προγραμματικές δηλώσεις ο Λ. Παπαδήμος και δεσμεύτηκε πως θα κάνει κάθε τι, ώστε να εφαρμοστούν.

Βλέποντας τα πράγματα στο σύνολό τους, ο μέσος πολίτης αναρωτιέται, ποιος, τελικά ηττήθηκε από τις εξελίξεις και τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας: ο Παπανδρέου, που έχασε την πρωθυπουργική καρέκλα ή ο Σαμαράς, που χάνει τη στρατηγική του και, απ΄ ό,τι φαίνεται, και το κόμμα του;
Ο Γιώργος πέτυχε αυτό που επεδίωκε μήνες τώρα και βλέπει την πολιτική του να εφαρμόζεται από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ...μπλέ κόκκους, να ψηφίζεται από 260 βουλευτές και να θεωρείται, πια, ως η σωτήρια συνταγή για τη διάσωση της χώρας!

Ο Αντωνάκης είδε τη στρατηγική του να κουρελιάζεται και σακατεύτηκε στις κωλοτούμπες, μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. Το βάπτισμα της ήττας, σε νίκη, ούτε την αναταραχή, με τις αποχωρήσεις και τις διαγραφές, στο κόμμα του σταματούν, ούτε την αποκάλυψη του κουτσαβάκη που κρύβει μέσα του, εμποδίζει. Και πού ‘ναι ακόμα : η Μέρκελ δεν πήρε, ακόμα, ό, τι ήθελε να πάρει!

Κατά τ’ άλλα δεν συγκυβερνά, παρ΄ όλο που στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έβαλε τους δυο αντιπροέδρους του και τους δυο πιο σημαντικούς συνεργάτες του!

Το επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπεται εφιαλτικό για τον αρχηγό της Ν.Δ. αφού : θ΄ αναγκαστεί να υπογράψει το χαρτί με τις δεσμεύσεις που ζητάνε οι ευρωπαίοι, θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο κι όλα τα μέτρα που συμπεριλαμβάνει και, πιθανότατα, θα δει την ημερομηνία ορόσημό του, (19/2/2012), να περνάει, και εκλογές να μη γίνονται, όπως θα ξεκαθαρίσουν σε λίγο, ορθά κοφτά, οι εταίροι - δανειστές μας!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου