Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μύγες

Θα βάλει ή δε θα βάλει την τζίφρα του ο Αντωνάκης;
That's the big question!!!.
Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το έργο «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος».

Διότι καλός ο Λουκάς Παπαδήμος. Ανεξαρτήτως αν ήταν αυτός ανάμεσα στο ύψιστο επιτελείο της Σημιτικής ηγεσίας που με χαλκευμένα στοιχεία μετέτρεψαν την δραχμή σε ευρώ εν μία νυκτί . Από εκεί άρχισε το κακό. Τι δουλειά είχε η φουστανέλα στο ευρωπαϊκό ντεφιλέ της Prada, του Dior και του Valentino; Καμία.
Διότι κακός, εχθρός και μοναδικός υπαίτιος για την καταστροφή ο Γιώργος Παπανδρέου. Έτσι αθώος ο φερ' ειπείν Παπαθανασίου που σουλατσάρει στα κανάλια ως πάναγνος τιμητής και που γι' αυτόν η Κριστίν Λαγκάρντ σε γαλλικό ντοκιμαντέρ είχε πει το εξής:
«Όταν είδα τον έλληνα υπουργό Οικονομικών και του είπα ότι η κατάσταση είναι άσχημη και πρέπει επειγόντως να πάρει μέτρα εκείνος μου έδειξε μια χαρτοπετσέτα πάνω στην οποία έγραφε ότι θα φορολογήσει τον καπνό και το αλκοόλ». Τέτοια κατάντια.

Και διότι άσχημος αλλά γοητευτικός ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος ναι μεν ήταν μέλος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν ήξερε τίποτα για το έγκλημα. Έτσι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η χρεοκοπία δεν είναι πρωτίστως οικονομική αλλά κυρίως πολιτική. Γιατί αυτό που βλέπω, που ακούω, αυτό που διοχετεύεται με περισπούδαστες ομοβροντίες προς τον πολίτη, είναι σκέτη μεταφυσική.

Γιατί το σύστημα ευθύνεται για την κατάντια την ελληνική. Γιατί τα μέτρα του Παπανδρέου μπροστά σ' αυτά που θα πάρει ο Παπαδήμος και στην συνέχεια ο επερχόμενος πρωθυπουργός θα μοιάζουν με Ζακυνθινή ερωτική καντάδα. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα ονόματα των πολιτικών αλλά το βάθος και το εύρος κάθε πολιτικής.

Εδώ είσαι, εδώ είμαι. Θα φας ένα Παπαδήμο που θα σου ‘ρθει ο ουρανός σφοντύλι. Και γιατί η διαδικασία και τα πρώτα αποτελέσματα από τον σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας ξεπερνάει κάθε άλλη καραφαρσάρα από συστάσεως Φίνος Φιλμ. Που πάει να πει ότι όλος αυτός ο θόρυβος, όλη αυτή η εσχατολογία, όλες αυτές οι σοοβαροφανείς αναλύσεις, όλος ο ορυμαγδός δηλώσεων, κινδυνολογίας και καταστροφολογίας κατέληξαν στο εξής: Να αυξηθεί ο αριθμός υφυπουργών και υπουργών.

Δώσε κι εμένα μπάρμπα από το υστέρημα του Λαού. Να παραμείνουν στις θέσεις τους τα περισσότερα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης. Και για να υπουργοποιηθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Ως εκ τούτου: Ωδινεν όρος έτεκεν μυν.
Οπως έλεγε και η μακαρίτισσα η νόνα μου «η μύγα έκανε κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο»!
Δ. Δανίκας-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου