Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Με 2 κέρινα ομοιώματα...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης – press-gr

Άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και πολιτευτάδες επιλέγουν για φόντο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους βιβλιοθήκες με οικογενειακές φωτογραφίες σε εμφανή θέση και μια εικόνα της Παναγιάς (κατά το τρίπτυχο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια"). Πολλοί προτιμούν πίνακες ζωγραφικής (για να επιδείξουν τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες τους και το "επίπεδο" πολιτισμού τους). Μερικοί υπερτονίζουν την κομματική και πατριωτική προσήλωσή τους και εμφανίζονται πλάι στην ελληνική σημαία και το κομματικό logo τους. Ο κ. Σαμαράς, έχοντας τιμήσει όλους τους παραπάνω τρόπους, προτίμησε να "πρωτοτυπήσει" σήμερα και παρουσιάστηκε, για να κάνει τη δήλωσή του, πλάι σε 2 κέρινα ομοιώματα.

Ενδεχόμενα, οι 2 αντιπρόεδροι της ΝΔ θα έχουν λόγο ύπαρξης σε μέλλοντες χρόνους στο Madame Tussauds, καθώς θα απαρτίζουν την ιστορική πολιτική σύνθεση που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώχευση και συντέλεσαν έτσι στην διάλυση του όποιου ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Σίγουρα, δεν θα έχουν θέση ούτε ως κέρινες φιγούρες στο Μουσείο του Βρέλλη. Ο μεγάλος καλλιτέχνης εμπνέεται κυρίως από ήρωες και περισσότερο απ᾽ αυτούς του 1821.
Βρίσκω λυπηρή την εικόνα δύο πολιτικών με εμπειρία και πολλές εργατοώρες στον πολιτικό βίο να δέχονται να συρθούν ως γλάστρες στο σκηνικό αδιεξόδου και αστάθειας που σκηνοθετεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αρνείται να ακολουθήσει τα κελεύσματα των συνθηκών αλλά και των πολιτών (που επιθυμούν διακαώς μια συγκυβέρνηση) και τζογάρει στο ενδεχόμενο η πτώχευση να σκάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. δεν ανέσυρε τους 2 πολιτικούς για να τους προτάξει ως λύση πρωτοκαθεδρίας σε μια κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας". O κ. Σαμαράς τους πήρε μαζί του για να καταδείξει ότι η ΝΔ έχει ενιαία φωνή: τη δικιά του.
Η ΝΔ στην μέχρι τώρα πορεία της ήταν το κόμμα που επέφερε την πολιτική σταθερότητα στον τόπο και έδειξε το δρόμο της Ευρώπης ως μόνη σωτηρία της τότε καταρρακωμένης Ελλάδας. Τώρα, με την στάση της όλο αυτό το διάστημα, υπό τις καθοδηγίες του Προέδρου της, απέχει από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες κρυπτόμενη, ευτελίζοντας τους θεσμούς και οδηγούμενη σε μια περιχαράκωση από τους όποιους -εκτός των άλλων, ετέρων και μη- εν δυνάμει σκεπτόμενους ψηφοφόρους της.
Με την τωρινή στάση της, η Συντηρητική Παράταξη απολύει το όποιο ενδεχόμενο να σχηματίσει στο κοντινό μέλλον αυτοδύναμη κυβέρνηση. Παράλληλα, ο αρχηγός της παρουσιάζει σε πρώτο τηλεοπτικό χρόνο, αυτοκαταστροφικά και βεβιασμένα το αληθινό πολιτικό προσωπείο του.
Ο κ. Σαμαράς έχει τυφλωθεί από τη σκέψη ότι σύντομα μπορεί να είναι Πρωθυπουργός και παράλληλα φοβάται μια ενδεχόμενη πρωθυπουργοποίηση άλλου στελέχους της ΝΔ που θα τον οδηγήσει στο περιθώριο. Οφείλουν, όμως, κάποιοι να του υπογραμμίσουν τι χώρα θα παραλάβει αν συνεχίσει να... χτενίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου