Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Λύση το Σαββατοκύριακο...

Από τον Αντώνη Καρακούση – press-gr

Στην Ευρώπη συζητούν ευθέως πλέον για την έξοδό μας από τη ζώνη του ευρώ και προετοιμάζονται για κάτι τέτοιο. Το Βερολίνο ειδικά δηλώνει ευθέως ότι το ταμπού της εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη έχει σπάσει και είναι προετοιμασμένο για την περίπτωση της Ελλάδας. Ηδη οι εταίροι μας λαμβάνουν μέτρα, προσπαθούν να θωρακίσουν τις Τράπεζές τους και να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις συνέπειες από τον πιθανό κλυδωνισμό που θα προκαλέσει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Θεωρούν μάλιστα ότι εδώ ''παίζεται πολιτική κωμωδία'', ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας μοιάζουν με παιδιά που τσακώνονται για το ποιός θα πάρει το ποδήλατο για μια βόλτα στον σκουπιδότοπο. Και είναι πεπεισμένοι πως στον βαθμό που το ελληνικό πολιτικό σύστημα συνεχίζει να παίζει την ίδια κωμωδία, γρήγορα θα εξελιχθεί σε δράμα. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή οι ξένες πρεσβείες στην Αθήνα δίδουν οδηγίες στις εγκατεστημένες στη χώρα μας πολυεθνικές για το πως θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.
Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι ελληνικές Τράπεζες ζουν το δικό τους δράμα.
Οπως αγωνιωδώς επισημαίνουν ανώτερα τραπεζικά στελέχη, τις τελευταίες δυό μέρες η απόσυρση καταθέσεων εντάθηκε και στον βαθμό που διατηρηθεί η αβεβαιότητα και δεν αποκατασταθεί πολιτική ομαλότητα, η πίεση θα πολλαπλασιασθεί την επόμενη εβδομάδα.Ουσιαστικά η χώρα μας δεν έχει χρόνο στη διάθεσή της. Το ατύχημα παραμονεύει και όσο δεν αποκαθίστανται συνθήκες πολιτικής σταθερότητας τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Πράγμα που επιβάλει την εξεύρεση πολιτικής λύσης, κατά το δυνατόν αξιόπιστης, εντός του Σαββατοκύριακου. Η Δευτέρα είναι κρίσιμο να βρει τη χώρα με μια καινούργια κυβέρνηση, ικανή να τρέξει να διασώσει ότι σώζεται. Τα υπόλοιπα είναι όντως για μικρά παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου