Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ



1. Μερικές καθαρές κουβέντες για την περαίωση:

-         Πρώτο και σημαντικότερο: η ρύθμιση είναι απολύτως προαιρετική. Όποιος θέλει, ανταποκρίνεται.

-         Δεύτερον, όποιος παραλαμβάνει σημείωμα αλλά δεν θέλει να υπαχθεί στη ρύθμιση μπορεί να το αγνοήσει.

           -   Αν ένας φορολογούμενος επιλέξει να υπαχθεί στη ρύθμιση, αυτό σημαίνει φορολογικό κλείσιμο των χρήσεων που θα επιλέξει να περαιώσει, για τις οποίες δεν χρειάζεται να ελεγχθεί στο μέλλον.

           -   Η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στη ρύθμιση, δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων.

-         Τρίτον, τα λάθη που έγιναν στην αποστολή δείχνει το μέγεθος του χάους στο κράτος που αντιμετωπίζουμε και διορθώνουμε βήμα-βήμα, κάθε μέρα, ένα χρόνο τώρα. Να σκεφτεί κανείς ότι το ελληνικό κράτος έμαθε πόσους δημοσίους υπαλλήλους και με τι προσόντα διαθέτει μόλις πριν 3 μήνες...

           -  Όποιος φορολογούμενος δεν συμφωνεί με τα δεδομένα του σημειώματος που παραλαμβάνει ή διαπιστώνει λάθη, μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για επανέλεγχο των στοιχείων πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε καταβολής.

           -   Όποιος φορολογούμενος παραλαμβάνει σημείωμα που θεωρεί ότι με κανένα τρόπο δεν θα έπρεπε να απευθύνεται σε αυτόν - π.χ. δεν είχε ασκήσει ποτέ ελεύθερο επάγγελμα ή επιχειρηματική δραστηριότητα - το αγνοεί.

           -  Σημειώματα αποστέλλονται σε όλους τους φορολογούμενους εφόσον στο μηχανογραφικό σύστημα του Υπ. Οικονομικών εμφανίζονται να έχουν ανέλεγκτες χρήσεις την περίοδο 2000-2009. Επιλέχθηκε για πρώτη φορά η μέθοδος της αυτοματοποιημένης διαδικασίας αποστολής εκκαθαριστικών και της απευθείας εξόφλησης μέσω των τραπεζών, με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας και χρόνου και πόρων για όσους φορολογούμενους επιλέξουν να υπαχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου