Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μέρες του '89‏...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη-press.gr

Όταν το φαινόμενο Κοσκωτάς, έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου,  ανταγωνιζόμενος τις τράπεζές του με την τράπεζα Κρήτης και όταν στην συνέχεια ο Κοσκοτάς, έθιξε και τα συμφέροντα των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων με την εκδοτική «Γραμμή ΑΕ» η αντίδραση κεφαλαιοκρατικού κατεστημένου του τόπου υπήρξε τότε τόσο βίαιη ώστε όχι απλώς ανέτρεψε αλλά παραλίγο να στείλει και στη φυλακή ακόμα, τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου .
Εγώ θυμάμαι  τότε τις κούτες των πάμπερς με τις οποίες διέδιδαν τα ΜΜΕ ότι δήθεν μεταφερόταν χρήματα από την τράπεζα Κρήτης σε συνεργάτες του ή και στον ίδιο τον Α. Παπανδρέου .
Αργότερα , σχετικά πρόσφατα , άκουσα σε τηλεοπτική εκπομπή τον τότε διευθυντή μεγάλης εφημερίδας , η οποία είχε σηκώσει τον μεγαλύτερο θόρυβο από όλες σχεδόν τις άλλες , για τα λεφτά στις κούτες των πάμπερς , να δηλώνει σχετικά με αυτό το θέμα ανερυθρίαστα .  Ε! Αυτά με τα πάμπερς τότε ήταν βλακείες . Και όμως αυτές οι βλακείες έκριναν τότε και μέχρι σήμερα σε ένα βαθμό τη μοίρα του τόπου και έκαναν πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη . Τελικά δεν εννοώ ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο Κωσκοτά αφού άλλωστε ο Κωσκοτάς καταδικάστηκε αλλά κάνω μόνο μερικές συνειρμικές σκέψεις .

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκάνε το λάθος να θίξει και αυτός το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς προωθεί συμφωνίες με βάσει τις οποίες πρέπει να σηκώσουν και οι τράπεζες ένα μέρος του βάρους του χρέους από τους ώμους του λαού . Παράλληλα κάνει και το άλλο λάθος , ζητά να εξυγιανθούν τα ΜΜΕ και όσα συντηρούνται από θαλασσοδάνεια και με χρήματα που οφείλουν στο δημόσιο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο . Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο κοκτέιλ για τον ίδιο . Όλη την οργή του κόσμου τα μέσα στην έστρεψαν εναντίον του και ο Γιώργος ότι και να είναι Ανδρέας πάντως δεν είναι ! Εγώ δεν θα τον υπερασπιστώ θα θυμίσω μόνο σε όσους τον λιθοβολούν στη βουλή πως ο λαός στις πλατείες δεν φώναζε κλέφτη αλλά ΚΛΕΦΤΕΣ--ΚΛΕΦΤΕΣ και ακόμα οι 300 στο Γουδί και κυρίως , φέρτε πίσω τα κλεμμένα ! Θα φανεί αν έχει ξεχάσει .

Αυτή τη στιγμή πάνω και πέρα από το σημερινό και το αυριανό ακόμα μεγαλύτερο δράμα του λαού , το μεγάλο κεφάλαιο κάνει τους δικούς του υπολογισμούς . Το φυγαδευμένο στο εξωτερικό κεφάλαιο , σε (600 δις ευρώ) το υπολογίζουν κάποιοι , προσβλέπει και προφανώς επιδιώκει την χρεοκοπία μας , αδιάφορό για τις κοινωνικές και εθνικές συνέπειες από αυτή τη χρεοκοπία . Πολλές φωνές και ενέργειες στο εσωτερικό αποβλέπουν και υπηρετούν αυτό το στόχο . Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσετε αυτές τις φωνές στους πολιτικούς και στα ΜΜΕ . Στα Blogs όμως , στο διαδίκτυο , όπου επίσης έχει πέσει πολύ χρήμα , εκεί τα πράγματα είναι πολύ θολά , ψάξετε πάντως και όλο και κάτι θα βρείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου