Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΕΑΝ... !...

Συνεπέστατος προς την πάγια άποψη και θέση του, πως ο τόπος έχει ανάγκη από μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο Γ. Παπανδρέου θα πάει απόψε στη Βουλή και θα μιλήσει ξεκάθαρα : από αύριο το πρωί επαναρχίζουν οι προσπάθειες, (που άλλωστε επανειλημμένα έκανα...), για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης ευρείας στήριξης, μιας κυβέρνησης συνεργασίας και εθνικής ενότητας, που θ΄ αναλάβει την διεκπεραίωση των μεγάλων ζητημάτων, δηλαδή την ολοκλήρωση και την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 και την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς κανονικούς.
Ο πρωθυπουργός θα κάνει σαφέστατο, (όπως από το περασμένο καλοκαίρι είχε προβάλλει...), πως σε μια τέτοια κυβέρνηση, δεν θα συμμετάσχει ο ίδιος, διευκολύνοντας, έτσι τις συγκλίσεις !

Ταυτόχρονα, όμως, στην ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου θα τονίσει, πως η στρατηγική Σαμαρά, για μια κυβέρνηση μη πολιτικών προσώπων, που απλά θα κάνει μια ψηφοφορία στη βουλή επί της αρχής της δανειακής σύμβασης, χωρίς καν να την διαμορφώσει και στη συνέχεια, μέσα σε λίγες εβδομάδες θα διενεργήσει εκλογές, είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη.

΄Ηδη από την πλευρά των ηγετικών κύκλων της ευρωζώνης έχει διαμηνυθεί και προς τα δυο μεγάλα κόμματα. πως η γρήγορη προσφυγή σε εκλογές ενέχει τους ίδιους κινδύνους μ΄ αυτούς, που εκτίμησαν, πως ενείχε και η διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Εκείνο που πια διαφαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα, (κάτι, βέβαια, που είχε διαπιστωθεί και στα γεγονότα των Καννών), οι πιέσεις των ευρωπαίων και ειδικά των γερμανών και των γάλλων, κατευθύνονται κυρίως, προς την πλευρά της Ν.Δ. και του Σαμαρά, ο οποίος αντιλαμβάνεται, με δέος, τις εξελίξεις ν΄ απειλούν την ενότητα της κοινοβουλευτικής του ομάδας !

Ο λαός μας έχει και γι αυτού του είδους τις καταστάσεις τη ρήση του, με το "αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες" !...

logoplokies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου