Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Θα αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία !!!

Χθες το βράδυ, ο Παπανδρέου παρέθεσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ένα αμάχητο επιχείρημα:

"Άρα, λοιπόν, ας συζητηθούν όλα. Και η σύνθεση της Κυβέρνησης, και οτιδήποτε άλλο. Αλλά ας συζητηθούν. Δεν χρειαζόταν αυτή η συζήτηση; Να συζητήσουμε. Εξ ουρανού θα πέσει μια νέα Κυβέρνηση; Ή να παραιτηθεί έτσι μια Κυβέρνηση; Είναι υπεύθυνο αυτό; Ή υπάρχει κάποια έτοιμη κυβέρνηση, που περιμένει;"
Ποιος μπορεί να αρνηθεί την αλήθεια αυτής της τοποθέτησης; Πιστεύει κανείς ότι αρκεί και μόνη η παραίτηση του πρωθυπουργού και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας; Κανείς λοιπόν σήμερα δεν μπορεί να αντιπαραθέσει ένα λόγο μη παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Θυμίζω ότι βιαστικά και επιπόλαια, οι βουλευτές της ομάδας Βενιζέλου δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν δεν αποσυρθεί το δημοψήφισμα. Σήμερα, όσο κι αν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, έχουν ξεμείνει από λογικοφανή επιχειρήματα.

Κανείς δεν αντέχει να ταυτιστεί το όνομα του με την πτώση μιας κυβέρνησης, πόσο μάλλον όταν αυτή δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Αφήστε τα ΜΜΕ να ουρλιάζουν. Είναι απίθανο να πέσει απόψε η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου