Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς τορπιλίζει την κυβέρνηση συνεργασίας

Πράγματι, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε χθες τη δική του υπέρβαση. Ανακάλεσε όλες τις μπούρδες που εδώ και δυο χρόνια ξεστομίζει και δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εισπραχθεί η 6η δόση και να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.

Η υπέρβαση όμως σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια, ζήτησε το...ανέφικτο. Μια κυβέρνηση 4-6 εβδομάδων χωρίς τη συμμετοχή πολιτικού προσωπικού, χωρίς δηλαδή να μαζέψουν φθορά γαλάζια στελέχη. Με λίγα λόγια, ο Σαμαράς ζητά να βρεθούν 10-20, μάλλον τρελοί, τεχνοκράτες να αντικαταστήσουν τον πολιτικό κόσμο και φυσικά μόνο για 30-40 μέρες!Είναι δυνατόν να βρεθούν στελέχη για μια τέτοια κυβέρνηση και μάλιστα μέσα σε μια ημέρα; Τι νόημα έχει να επιστρατεύσεις τεχνοκράτες όταν δεν έχεις τη διάθεση να τους προσφέρεις αρκετό χρόνο για να κάνουν τη δουλειά τους;

Ουσιαστικά, ο Σαμαράς αξιοποιεί τη λύσσα των ΜΜΕ κατά του Παπανδρέου και του αρκεί που φαίνεται "υπεύθυνος" στα μάτια ενός κοινού που μέχρι χθες τον θεωρούσε "γραφικό". Συνειδητά, προτείνει κάτι ανέφικτο, αν και θεωρητικά ελκυστικό, και περιμένει τον πρωθυπουργό να το απορρίψει και να αναλάβει την (επικοινωνιακή) ευθύνη.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Σαμαράς αρνείται να αναλάβει το οποιοδήποτε πολιτικό κοστός και τον ενδιαφέρει περισσότερο να προφυλάξει τα στελέχη του από την ταύτιση τους με τη λήψη δυσάρεστων αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου