Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κανόνας Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης η ρευστότητα(!) κατά τον Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε χθες στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Μασσαλία. Παραθέτω ένα καταπληκτικό απόσπασμα:

Αντίθετα με τους Σοσιαλιστές, λοιπόν, εμείς πιστεύουμε στο δυναμισμό της αγοράς. Αλλά και αντίθετα με τους νέο-Φιλελεύθερους, πιστεύουμε ότι οι αγορές πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες και να υπόκεινται σε ρυθμίσεις.
Ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες;
Τι πρέπει να κάνουμε για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση;
-- Πρώτον, Δημοσιονομική...


...Πειθαρχία! Οι Κοινωνίες δεν πρέπει να ζουν πέρα από τα όριά τους.
-- Δεύτερον, Προσαρμοστικότητα! Οι Οικονομίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξελίσσονται σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς. Αλλιώς θα καταστραφούν.
-- Τρίτον, Ευελιξία! Οι Οικονομίες και οι Κοινωνίες πρέπει να έχουν την ικανότητα να απορροφούν σοκ και να αντέχουν απώλειες, χωρίς να διαλύονται.
-- Τέταρτον, Ρευστότητα! Οι σύγχρονες Οικονομίες σε πιστωτική ασφυξία, δεν μπορούν να πιάσουν τους στόχους τους ή να ξεπεράσουν τις ζημιές τους, χωρίς επαρκή Ρευστότητα.

Τέσσερις σαφείς κανόνες, πέντε λέξεις: Δημοσιονομική Πειθαρχία, Προσαρμοστικότητα, Ευελιξία, Ρευστότητα! Πρέπει να πηγαίνουν μαζί. Ποτέ η μία σε βάρος των υπολοίπων.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πόσο γαμάτος πρέπει να είσαι για να ζητάς και Πειθαρχία και Ευελιξία; Πόσο Θεος πρέπει να είσαι ώστε να θεωρείς τη ρευστότητα "κανόνα" ;
Απο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου