Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η Δημοτική Αρχή Κατερίνης ...σφυρίζει αδιάφορα...

Το "χαράτσι" στα ακίνητα όσο επαχθές κι αν είναι, έφερε στο φως μια λαμογιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την οποία οι Δήμαρχοι ...σφυρίζουν αδιάφορα.
Το ίδιο "χαράτσι" το πληρώνουμε χρόνια τώρα στους Δήμους και δε λέμε κουβέντα. Βέβαια οι Δημοι το εισπράτουν σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ λίγο - λίγο και δεν μας φαίνεται. Δεν είναι όμως ότι το πληρώνουμε. Είναι που το διπλοπληρώνουμε και δίκιο δε βρισκουμε.. 
Υποτίθεται ότι πληρώνουμε Δημοτικά Τέλη για τα ακίνητά μας με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής που είναι τα ακίνητα.

Το "χαράτσι" του Υπ. Οικονομικών αποκάλυψε πως σε πολλές περιπτώσεις οι Δήμοι έχουν αλλων αντ΄ άλλων τις αντικειμενικές αξίες, χρεώνουν διπλάσια και τριπλάσια σε πολλές περιπτώσεις. Βρέθηκαν διαμερίσματα στην ίδια οικοδομή και στον ίδιο όροφο πολλές φορές, να πληρώνουν με τρείς διαφορετικές αντικειμενικές αξίες....
Έτσι χρόνια ολόκληρα ο Δήμος εισπράττει από τους Δημότες παραπάνω Δημοτικά Τέλη. Και το πρόβλημα είναι ότι τώρα που ανακαλύφθηκε η λαμογιά, αν ο Δημότης ζητήσει επιστροφή δεν μπορεί να πάρει τίποτα πίσω ή στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πάρει μετά από δικαστικό αγώνα για 3 ή 5 χρόνια. Χρήματα που ουσιαστικά θα τα ξοδέψει σε δικαστικά έξοδα.

Για αυτό το θέμα δε μιλά κανείς στο Δήμο Κατερίνης. Ούτε πλειοψηφία ούτε μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τι λες για αυτό το κλέψιμο των Δημοτών κ. Δημαρχε Κατερίνης κ. Χιονίδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου