Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«Εμφύλιος» βουλευτών- πολιτευτών στη ΝΔ

 Κίνημα «γαλάζιων» βουλευτών εναντίον πολιτευτών –και, κατά συνέπεια, επίδοξων βουλευτών- με θεσμικά πόστα που αξιοποιούνται για την επίτευξη προσωπικών στόχων και πολιτικών, βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που στην Συγγρού γίνεται προσπάθεια κατάρτισης των κομματικών ψηφοδελτίων ενόψει της προσφυγής στην κάλπη η οποία, τουλάχιστον κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, τοποθετείται το αργότερο στα μέσα Μαρτίου του 2012. 
Οι βουλευτές της ΝΔ, κυρίως της περιφέρειας, οι οποίοι –με αντικειμενική ματιά, εξελέγησαν υπό τις δυσκολότερες δυνατές συνθήκες το 2009- διεκδικούν πρόσβαση στην κομματική ηγεσία, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους απέναντι στην πρακτική εύνοιας που –ενδεχομένως και χωρίς τις προεδρικές ευλογίες- ακολουθείται, πριμοδοτώντας «γαλάζια» στελέχη με ελάχιστες ή μηδενικές εκλογικές περγαμηνές. 
Το ζήτημα αρχίζει να λαμβάνει ευρείες διαστάσεις στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί και στον Α. Σαμαρά κατά τις κατά μόνας συναντήσεις που έχει καθιερώσει με τους βουλευτές της ΝΔ, στο γραφείο του στη Βουλή. 

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο βουλευτή της ΝΔ στο Newpost.gr, που εν πολλοίς περιγράφει και τη διάσταση του θέματος, τουλάχιστον από τη σκοπιά των μελών της Κ.Ο. «Κάθε μήνα, όπως σε όλους τους βουλευτές, μου γίνονται κρατήσεις 700 ευρώ –περίπου το 15% της καθαρής αποζημίωσής μου- υπέρ κόμματος. Χρήματα που μπαίνουν σε κοινό κορβανά, ώστε κάποια παιδάκια να πουλάνε παραγοντιλίκι στις τοπικές κοινωνίες και κομματικά έξοδα». 

Άλλος βουλευτής, μεταξύ σοβαρού και αστείου, διατύπωνε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία διεκδικώντας όσα έχει καταβάλλει στο κόμμα –και τα οποία προορίστηκαν για ανάλογους, προσωπικούς σκοπούς. «Δεν κάνω πλάκα, θα κάνω αγωγή για ποσά αχρεοστήτως καταβληθέντα». 

Το σχόλιο αυτό, συνοπτικά περιγράφει την κατάσταση που εν πολλοίς καταγράφεται στις εκλογικές περιφέρειες, πλην των μεγάλων –της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα από κομματικά στελέχη που έχουν αναλάβει θεσμικά καθήκοντα και χρησιμοποιούν τα κομματικά σος οφίτσια για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία. Έχοντας μάλιστα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την από μήνες εκδοθείσα εσωτερική εγκύκλιο, που όριζε ρητά την παραίτηση από κάθε κομματικό αξίωμα, όλων όσοι προτίθενται να κατέλθουν ως υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές. 

Παράλληλα, από τη συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών της ΝΔ εντοπίζεται μια πολιτική απαξίωσής τους από τους πολιτευτές και υποψήφιους βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες, όπου έχουν επισημανθεί ρητορικές απομείωσης του ρόλου των βουλευτών, βασιζόμενες κυρίως σε επιχειρηματολογίες περί προνομίων και καταστροφικών επιλογών στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής, με μοναδικό στόχο την ψηφοθηρία. Επί χρόνια «γαλάζιος» βουλευτής, επεσήμαινε με «γυμνή» γλώσσα στο Νewpost.gr ότι «νομίζει ο κόσμος ότι μας ενδιαφέρει να σώσουμε το πολιτικό τομάρι μας και δεν καταλαβαίνει ότι καραδοκούν τα λαμόγια»... 

Τα δεδομένα αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στην κομματική ηγεσία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει ρητές εντολές να «κοπούν μαχαίρι» τέτοιες «πρωτοβουλίες» από στελέχη που εκμεταλλεύονται τα κομματικά οφίτσια για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, δείχνοντας επί της ουσίας προς την κατεύθυνση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Αν. Λυκουρέντζου.

Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου