Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ !...

Κείμενο από το blog: ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ  με το οποίο συμφωνούμε και το αναρτούμε έτσι για να έχουν γνώση και στο ΠΑΣΟΚ της Πιερίας για τις απόψεις μας και για όσα ξέρουμε για το ΠΑΣΟΚ εντός και εκτός Πιερίας....
Φυσικά για μας προέχει η αποκαθήλωση του Δεξιού κατεστημένου στην Πιερία...

Τώρα, μην ανοίξω το ...blog μου σε καταστάσεις και πρόσωπα του εσωκομματικού πεδίου του ΠΑΣΟΚ, που ξέρω απ΄ έξω κι ανακατωτά. Μην αρχίσω, δηλαδή και παρουσιάζω από που έρχεται ο καθένας, τι έχει κάνει και γιατί λειτουργεί όπως λειτουργεί. Ας μην επιλέξω να επικεντρώσω στο "ποιοι και γιατί" λένε και προτείνουν, αλλά ας μείνω στο "πως" και το "τι" λένε και προτείνουν.
΄Εχουμε, κατ΄ αρχήν, τους δελφίνους, που θέλουν τον Παπανδρέου να ...ανοίγει τις διαδικασίες. Δεν το λένε στα ίσια, αλλά τον θέλουν να παραιτείται κι από το κόμμα. Στην προσπάθειά τους να παρουσιαστούν "αντιστασιακοί" αποσιωπούν το γεγονός, πως, ούτως ή άλλως, η θητεία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ λήγει και πρέπει να εφαρμοστεί το καταστατικό, δηλαδή, να εκλεγεί με πανελλαδική ψηφοφορία νέος Πρόεδρος.

Οι πράσινοι καρεκλοκένταυροι πιπιλίζουν τις δηλώσεις τους, αλλά δεν λένε και το δεύτερο που επιδιώκουν : ο Γ. Παπανδρέου, να μην θέσει, εκ νέου, υποψηφιότητα !

Αυτό έρχεται, περισσότερο να δέσει, με την αυταπάτη τους και τον βαυκαλισμό τους, πως μπορεί (λένε...) η κυβέρνηση Παπανδρέου να απέτυχε, (άρα να την πληρώσει ο πρωθυπουργός της...), αλλά εκείνοι, ως υπουργοί αυτής της κυβέρνησης πέτυχαν !!! Συνεπώς ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν την επιβράβευση και την ανταμοιβή τους !...

Επαναλαμβάνω, δεν θέλω ν΄ ανοίξω το στόμα μου, για πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά η απόπειρα προώθησης προσωπικών στρατηγικών, σε μια περίοδο κρίσιμη και για τη χώρα (πρωτίστως) και για το κόμμα, μου κάνουν τα νεύρα τσατάλια και με φτάνουν στα πρόθυρα της "έκρηξης" !...

Ακόμα κι αν θεωρήσω, ως ανθρώπινο και συχνά παρατηρούμενο στο χώρο της πολιτικής, το φαινόμενο της υλοποίησης προσωπικών στρατηγικών, δεν μπορώ ν΄ ανεχθώ με τίποτα τις υπάρχουσες, (και καθορίζουσες αυτές τις συμπεριφορές και λειτουργίες), διαπλεκόμενες σχέσεις, των φορέων τους.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου να συγκροτήθηκε μ΄ ένα σωρό κουσούρια, να πολιτεύτηκε μ΄ ένα σωρό λάθη, αλλά δεν συγκροτήθηκε, ούτε πολιτεύτηκε στη βάση εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων της ελληνικής οικονομικής σκηνής. Ο Παπανδρέου δεν χαρίστηκε ποτέ στους ολιγάρχες και τα όργανά τους στα ΜΜΕ. Γι αυτό και πολεμήθηκε, όσο κανείς, γι αυτό και χτυπήθηκε και χτυπιέται ακόμα !

Η απαραίτητη ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να γίνει σε ιδεολογικό, κατ΄ αρχήν επίπεδο, σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό χώρο και στις πολιτικές, στη συνέχεια, εξειδικεύσεις, που θ΄ απαντούν στα, εντελώς, νέα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν και υπάρχουν σήμερα. Η όποια ανασυγκρότηση του Κινήματος δεν μπορεί να γίνει στη βάση εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών, ενταγμένων, μάλιστα, σε ευρύτερους σχεδιασμούς και επιδιώξεις των κατεστημένων, διαπλεκόμενων, συμφερόντων.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, όσο είναι καιρός, οι δελφινομαχίες κι ας πάψουν οι δελφινομάχοι να χρησιμοποιούν τα βουλευτικά τσιράκια τους, σε ρόλο προωθημένων ...βλημάτων, κατά του Γιώργου.

Αν οι ...επιτυχημένοι υπουργοί, του ...αποτυχημένου Παπανδρέου, είναι δύσκολο να περπατήσουν στο δρόμο, ως στόχοι ιπτάμενων γιαουρτιών, θα διαπιστώσουν, πως η παρουσία τους και η απόπειρα να υποδυθούν τον δελφινομάχο στον κομματικό χώρο και σ΄ ένα ευρύτερο κομματικό ακροατήριο, θάναι πολύ πιο δυσκολότερη !...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου