Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Χατζηγάκης: Η Ν.Δ κατέληξε σε απολειφάδι τύπου Πολιτικής Άνοιξης

Την πόρτα της εξόδου από την Κ.Ο. της ΝΔ έδειξε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στον κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός τους ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλες αμφισβητήσεις.
Η δήλωση του βουλευτή Τρικάλων και παλαιού στελέχους της παράταξης που προκάλεσε την διαγραφή του είναι η εξής :
«Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς, προσπαθούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Έχει και λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο».
Πάντως, ο κ. Χατζηγάκης ενημερώθηκε για την διαγραφή του από τους δημοσιογράφους ενώ φέρεται να είπε ότι «τωρα αισθάνομαι απελευθερωμένος και μπορώ να λέω αυτά που πραγματικά πιστεύω». Να σημειωθεί ότι η «αβερωφική» έκφραση περι «ακροδεξιών σταγονιδίων» τα οποία «αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της ΝΔ» εκφράζει αρκετούς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διαγραφεί και όποιος βουλευτής δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.

Σ. Χατζηγάκης «ο Σαμαράς κατάντησε την ΝΔ…. ΠΟΛΑΝ»
Σε σκληρή δήλωση εναντίον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προχώρησε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το κόμμα «κατάντησε Πολιτική Άνοιξη». Αναλυτικά, ο κ. Χατζηγάκης από το περιστύλιο της Βουλής είπε «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από μεγάλο και πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Ανοιξης. Δεν ξέρω αν αν είναι δικαίωμά του, λυπάμαι όμως γιατί μια παράταξη που υπηρετώ 37-38 χρόνια κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά».
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η ΝΔ με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ανακοίνωνε ότι ο κ. Χατζηγάκης τίθεται εκτός Κ.Ο του κόμματος, ενώ θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την διαγραφή του και από το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου