Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Να ξεκολλήσει απ τις λάσπες το "φορτηγό" η "Ωραία Ελλάς"

Σήμερα οι πατριωτικές κορώνες περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, επειδή θα παρακολουθεί ο κ. Ράιχενμπαχ την υλοποίηση των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν, ηχούν περίεργα στα αυτιά των περισσοτέρων καθώς γνωρίζουν πως αυτές οι κορώνες συσπειρώνουν κυρίως εκείνους που πλούτισαν κηδεμονεύοντας την Ελλάδα της μιζέριας και των «μαυρογιαλούρων», που άντλησαν και αντλούν δύναμη από τα κομματικά μικρομάγαζα και που αρνούνται πεισματικά να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.
Διότι το θέμα της ανεξαρτησίας της χώρας και κάθε μικρής χώρας κρίνεται σε άλλα γήπεδα και όχι στη διαμάχη για εκσυγχρονισμό των θεσμών και των δομών της. Ή -καλύτερα- η αυτονομία και η ανεξαρτησία ενισχύονται όταν η όποια χώρα πατάει καλύτερα στα πόδια της με γνώση και ικανότητες που διασφαλίζουν πιο ποιοτική και πιο ασφαλή, με τις απαραίτητες συμμαχίες, παρουσία στο διεθνές περιβάλλον.

 Η Ελλάδα είναι καιρός πλέον να εγκαταλείψει τις λογικές της «παράγκας» και με τις απαραίτητες θυσίες όλων να στρέψει με αποφασιστικότητα το βλέμμα στο μέλλον. Ένα τέτοιο εγχείρημα όμως για να είναι λυσιτελές απαιτεί να συνοδοιπορεί με το πνεύμα της δίκαιης κατανομής των βαρών. Για να έχει στέρεες βάσεις οφείλουν όλοι, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και χωρίς εξαιρέσεις, να συμβάλλουν ώστε το «φορτηγό» «η ωραία Ελλάς» να ξεκολλήσει κάποια στιγμή από τις λάσπες της καθυστέρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου