Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παπανδρέου: Αποφεύγει η χώρα τη χρεοκοπία - Πάμε για αναπτυξιακό σχεδιασμό

Την ικανοποίησή του διότι η χώρα αποφεύγει τη χρεοκοπία, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου για την υπογραφή της συμφωνίας και τη συνδέει με τις προηγούμενες ενέργειες της κυβέρνησής του για την έξοδο της χώρας από το αδιέξοδο. Καλεί το λαό να μην αφήσει στη μέσα την προσπάθεια που είναι η ανάπτυξη της Ελλάδας. Δεν κάνει καμία αναφορά στις εκλογές για αλλαγή ηγεσίας στη χώρα.
Η δήλωση του κ. Παπανδρέου για τη συμφωνία...
.. του Eurogroup, έχει ως εξής:
«Η κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, απόφαση του Eurogroup, προστίθεται σε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων, που συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προώθηση μεγάλων αλλαγών στη χώρα.
Αποτελεί μία ακόμη αναγκαία προϋπόθεση, που μπορεί να εγγυηθεί ότι, οι θυσίες των Ελλήνων, όχι μόνο δεν πάνε χαμένες, αλλά πιάνουν τόπο.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί με την θετική για τη χώρα μας απόφαση, δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε, για να πείσουμε τους εταίρους μας να καταλήξουν στις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.
Η απόφαση, ωστόσο, έχει και τη δική της αυτοτελή και ιδιαίτερα μεγάλη και ιστορική σημασία.
Η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία. Ανοίγει ο δρόμος για την διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα. Με μια οικονομία που θα στηρίζεται σε δυνατές βάσεις, δεν θα παράγει ελλείμματα και χρέη, αλλά υπεραξίες, πλεόνασμα, θέσεις εργασίας.
Σηματοδοτείται η συμφωνία για το PSI, που πέραν της τεράστιας μείωσης του βάρους από το χρέος, συμβάλλει στην εξοικονόμηση αρκετών δις ευρώ κάθε χρόνο, λόγω της μείωσης των ετήσιων απαιτήσεων για την ικανοποίηση των υποχρεώσεών μας προς τους δανειστές μας.
Με τους πόρους αυτούς, μπορούμε τώρα πια να συγκροτήσουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό».
Ο κ. Παπανδρέου καλεί τους Έλληνες «παρά το μεγάλο τίμημα, να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε, να μην αφήσουμε στη μέση την προσπάθεια» για ένα καλύτερο αύριο και για την οικοδόμηση ενός άλλου αναπτυξιακού προτύπου.
Καταλήγει τονίζοντας ότι ο αγώνας των Ελλήνων, «αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να αλλάξουν και οι κρατούσες σήμερα αντιλήψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», για περισσότερη δημοκρατία, για ρύθμιση και μεγαλύτερο έλεγχο των αγορών. Επικαλείται τις διεθνείς επαφές του για την υπεράσπιση των απόψεων και  προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου