Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Είναι μαγκιά να δηλώνεις Παπανδρεϊκός!!!

Είναι μεγάλη μαγκιά να δηλώνεις στην παρούσα χρονική στιγμή ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΣ! Κι όμως, εμείς το τολμάμε και μια μέρα θα δικαιωθούμε γι αυτό!

Ναι, ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε φόρους, ναι έκοψε από 20%-60% σε κάθε Έλληνα ανάλογα με την κοινωνική τάξη του και τις `άκρες` που είχε μέχρι πριν ένα χρόνο για να τα `οικονομάει` νόμιμα και παράνομα... Ναι μερικούς (ανώτερους ΔΥ) τους ξεβόλεψε γιατί δεν μπορούσαν να μοιράζουν το `χρήμα` και την `εύνοια` του κράτους όπως είχαν μάθει... Αλλά όλα αυτά ήταν συνέπειες των πολιτικών του `χτες`! Τόσο των αναπτυξιακών, όσο και των `κοινωνικών` της περιόδου 1990-2009.
Οι μεν `ΠΑΣΟΚοι` του Σημίτη πίστευαν ότι η ανάπτυξη θα έρθει δίνοντας λεφτά και έργα σε 20 μεγάλες `εθνικές` επιχειρήσεις οι οποίες θα βγουν στα Βαλκάνια και αλλού και θα κυριαρχήσουν....οι δε δεξιοί πίστευαν ότι η ανάπτυξη θα έρθει μειώνοντας τους φόρους σε όλες τις επιχειρήσεις -ώστε (λέμε τώρα) να κάνουν επενδύσεις και να μειωθούν οι φόροι στα εισοδήματα άνω των 40.000 €, ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση!
Και οι δυο πολιτικές ήταν ΛΑΘΟΣ.
Η μεν πρώτη δεν αξιοποιούσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και οδηγούσε απλά σε μεγάλα κέρδη και μερίσματα... Η δε δεύτερη ενίσχυσε την φοροδιαφυγή...αφού κανείς δεν έκοβε αποδείξεις για τα αγαθά κατανάλωσης, μείωσε τα έσοδα του ΦΠΑ, αφού όλοι ήθελαν να τον αποφύγουν και άφησε διαθέσιμα κεφάλαια....στον δρόμο για Ελβετία, κλπ...
Αυτή είναι η ταινία... και το στοπ-καρέ της περιόδου 2010-2011... είναι όσα ακούγονται. Αυτά όμως είναι συνέπειες της κρίσης, των λαθών (ΠΑΣΟΚ+ΝΔ) και του `μπάχαλου` (της ΝΔ) που προηγήθηκε!
Ο ΓΑΠ πέτυχε τον ακατόρθωτο!
Μετά από όλη αυτή την λαίλαπα 20 ετών, να μην πτωχεύσουμε, να στηθεί ένας μηχανισμός διάσωσης χωρών στη ΕΕ που δεν υπήρχε ποτέ... Να πάρουμε 109+100+30 δις Euro για τις τρέχουσες ανάγκες μας... και 30-35 δις για τις τράπεζες (προκειμένου να επιβιώσει το βασικό καπιταλιστικό εργαλείο). Όλα αυτά με ένα επιτόκιο που θα είναι 3-4,5% (όταν οι άλλοι δανείζονται με 2,5%-8%) και με `κούρεμα` 100-105 δις! Ξυπνήστε! Αυτά δεν γίνονται ούτε από `προδότες` (τύπου Καραμανλή, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Αλαφούζου) ούτε από `κωλοτούμπες` (τύπου Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Τσίπρα, κ.α.) Γίνονται από ανθρώπους που έχουν ικανότητες, σχέδιο και πειθώ! Φυσικά το ελληνικό κράτος έχει πολλά προβλήματα. Αλλά η λύση δεν είναι 500.000 απολύσεις και 250.000 νέες αξιοκρατικές προσλήψεις σε ένα `νέο σύστημα`. Η `αλλαγή` πρέπει να γίνει ομαλά...και αυτό εξυπηρετεί η `εφεδρεία`. Επίσης το ΠΑΣΟΚ αυτής της περιόδου έχει κάνει τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε μια πιο διαφανή, δημοκρατική, παραγωγική, δίκαιη και σύγχρονη χώρα. Δεν φαίνονται ακόμα....γιατί είμαστε σε φάση που ακόμα `τα σκάμε` για να γεμίσουμε τα `άδεια ταμεία` της περιόδου 1990-2009, αλλά όποιος διαβάζει τους νόμους, παρακολουθεί τις διεθνείς ειδήσεις και ενημερώνεται `από μέσα` από τη δημόσια διοίκηση σε πολλά επίπεδα, καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει! Προφανώς για να καταλάβουμε τι γίνεται σε κόσμο, ΕΕ (μεγάλο Βατερλώ της δεξιάς) και Ελλάδα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ. Όποιος αντλεί στοιχεία, ενημέρωση και επιχειρήματα από αυτά, απλά αυγατίζει τους τρόπους αύξησης των εσόδων των αφεντικών τους και συντηρεί το `παρασιτικό` πελατειακό και εκμαυλιστικό σύστημα της μεταπολίτευσης! Αν γλυτώσουμε από αυτούς σώζουμε πολλά και γλυτώνουμε ακόμα περισσότερα! Κυρίως σώζουμε την δημοκρατία! Σε ότι αφορά τον σοσιαλισμό... κάποιοι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει (σίγουρα πάντως δεν σημαίνει `κρατισμός` και `αναξιοκρατία`). Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε έχει βάλει τις βάσεις για να γκρεμίσει και τα 2 (έστω και με λάθη...Η ΝΔ είναι πιο κρατικιστική από το ΠΑΣΟΚ: χιλιάδες `δωράκια`, άπειρα λεφτά σε φάρμακα, 120.000 ρουσφέτια σε stage, ~60.000 διορισμοί, τρελές δαπάνες σε κινητά, καύσιμα, ταξίδια, εκτός έδρας, επιδόματα ... την περίοδο 2005-2009).
Η Ιστορία θα δικαιώσει το ΓΑΠ για όλα αυτά που έκανε από το 2009 μέχρι και το 2011, και μαζί του θα δικαιωθούμε και όλοι εμείς που το στηρίζουμε και θα το στηρίζουμε για πάντα, γιατί είναι μεγάλη μαγκιά - ειδικά τώρα- να δηλώνεις ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΣ!!!
xanthi-blogs

6 σχόλια:

  1. Ωραία και καλά όσα περιγράφεις για τις αλλαγές στη χώρα. Δεν συμφωνώ απαραίτητα σε όλα, αλλά τα παραβλέπω. Τις άσχημες στιγμές όμως του Γιώργου δεν τις σχολιάζεις. Παράδειγμα ότι ο πρωθυπουργός κύρους που ζητούσε η χώρα ήταν ο Πετσάλνικος (ευτυχώς ξύπνησαν οι βουλευτές τελευταία στιγμή και έχει μούτρα η χώρα να βγαίνει στην Ευρώπη)... το ότι έκανε 5 ολόκληρες μέρες να τον διαλέξει... το ότι πέτυχε μία συμφωνία που συμφέρει την Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου και μετά από 10 μέρες ότι συμφώνησε με τους Ευρωπαίους του ανέτρεψε ο ίδιος με του δημοψήφισμα... το ότι με τις ανεύθυνες αποφάσεις και δηλώσεις και του ίδιου και του Σαμαρά τους τελευταίους 3 μήνες, η κοινωνία και οι Ευρώπη έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς και στη βουλή... Όλα αυτά δεν σε προβληματίζουν; Κάτι φταίει στην Ελλάδα και μάλλον αυτό (εκτός από την νοοτροπία του λαού) είναι οι πολιτικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χαρατσι της ΔΕΗ το πληρωσες;
    Εγω παντως τους ειπα οτι το κομμα μου που υπηρετησα τοσα χρονια με βαση τις αρχες και τις αξιες του, ποτε δεν θα εβαζε παρανομου αντισυνταγματικους υποχρεωτικους εκβιαστικους αδικους κι αντιλαικους φορους, που αν δεν το πληρωναμε θα μας εκοβε το πιο πολυτιμο κοινωνικο μας αγαθο (το ρευμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και γώ μαζί σου φιλε μου αλλά σε λίγο βλεπω οτι οι Παπανδρεϊκοι θα ειναι σε λίγο οτι οι κουμουνιστες για την δεξια παλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΣ , Απ τον ...παππου ως τον εγγονο ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , και ειμαι πολυ περηφανος γι αυτο ! Για φαντα σου ποσο πρεπει να ντρεπονται ... Μητσοτακικοι , Καραμανλικοι , Τσιπρικοι Κ.Λ.Π. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή