Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Χρυσοχοΐδης: "Το καράβι δε θα βουλιάξει"

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί από τις αποφάσεις για το κούρεμα εξέφρασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1».

«Από το κούρεμα θα ωφεληθούμε η χώρα και οι πολίτες γιατί δεν θα καταβάλουμε όλο τον λογαριασμό και η επόμενη γενιά, τα παιδιά μας, δε θα πληρώσοπυν τα δικά μας σπασμένα» υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εξηγώντας ότι μεγάλο ποσοστό των τραπεζών ενδέχεται να κρατικοποιηθούν. Παράλληλα, μιλώντας αλληγορικά με βάση έναν πίνακα με καράβι που έχει στο γραφείο του, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε με νόημα πως «το καράβι δε θα βουλιάξει».
Τονίζοντας στη συνέχεια ότι η εποπτεία από τους ξένους είναι μία τεχνική βοήθεια που μας είναι απαραίτητη ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια εθνική κοινωνική συμφωνία ώστε «να συμφωνήσουμε ότι θα δημιουργήσουμε μια οικονομία η οποία από δω και πέρα θα απασχολήσει τα παιδιά μας, ότι θα γίνει το κράτος μικρότερο και πιο αποτελεσματικό και ότι το πολιτικό σύστημα θα γίνει πιο υγιές».

Αναφορικά, τέλος, με τα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το κούρεμα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη σε αυτή τη φάση να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου