Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης

«Η Σοσιαλιστική Διεθνής θεωρεί τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ως βασική της προτεραιότητα, με την οποία συμφωνούν πολλοί από τους διαδηλωτές στη Wall Street και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις. Επειδή αυτές οι διαδηλώσεις εκφράζουν κάτι το ευρύτερο: δεν αρκεί να αλλάξουν οι κοινωνίες και οι χώρες μας. Πρέπει να αλλάξουμε μια ευρύτερη κοινωνία, το σημερινό παγκόσμιο χωριό μας.» Τα παραπάνω διακήρυξε ο πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην πρώτη συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο, στο Βαθύ, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

«Δεν μπορούμε», είπε, «να αγωνιζόμαστε κατά της αδικίας μόνο στις κοινωνίες μας, στις χώρες μας, επειδή το παγκόσμιο σύστημα έχει δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες, τόσο ανάμεσα στις κοινωνίες, όσο και ανάμεσα στους πολίτες, διαμορφώνοντας μια παγκόσμια τάξη πλούσιων και ισχυρών, που παρακάμπτουν το νόμο, δεν πληρώνουν φόρους, συγκεντρώνουν την εξουσία στα χέρια τους, έχουν τον Τύπο με το μέρος τους και διαφεύγουν κάθε δημοκρατικό έλεγχο. Γι' αυτό και η αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους.»
Χαιρετίζοντας την ίδια εκδήλωση ο Γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μίλησε για την «ιστορική ευθύνη» που «σε μια πρωτόγνωρα κρίσιμη εγχώρια και διεθνή οικονομική συγκυρία, το Κίνημά μας, έχει αναλάβει. Την ευθύνη, μέσα από έναν τιτάνιο πατριωτικό αγώνα, να οδηγήσουμε με ασφάλεια την χώρα στον δρόμο της εξόδου από την κρίση, στον δρόμο της ανάπτυξης και στο δρόμο της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, διατηρώντας ταυτόχρονα, την εθνική μας ενότητα, ως προϋπόθεση ν' αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή κρίση με τις πρωτόγνωρες παραμέτρους.
Αυτός ο δρόμος, οδηγεί σε μια ακόμα πιο ισχυρή και ουσιαστική Δημοκρατία.
Γιατί είναι ο δρόμος που επιλέγουν όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά και εργάζονται για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της χωράς μας, ως προϋπόθεση για την ισχυρή παρουσία της στο περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου