Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η Ν.Δ., Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ...

1. Σιγουριά που σπάει κόκαλα...:
§         Κέρκυρα, 11/10/2010: «Υποστηρίξαμε από την αρχή, ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Και μπορούσε να αποφευχθεί. Και τώρα έρχεται η δικαίωση... Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας δεν κατέφυγαν στο Μηχανισμό Στήριξης. Δεν υπέγραψαν Μνημόνιο. Τους προτείναμε να κάνουν ό, τι έκανε και η Ιρλανδία. Η οποία ομολόγησε έλλειμμα 32% - διπλάσιο από το δικό μας! - αλλά δανείστηκε όλα όσα χρειάζεται για ένα χρόνο μπροστά, ως τα μέσα του 2011!».
§         Βόλος, 21/10/2010: "Υπήρχε κι άλλος δρόμος... Το ότι υπήρχε άλλος δρόμος το έδειξαν, πριν λίγες εβδομάδες, δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Που, με προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας, βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν με ακριβά επιτόκια... Πολύ πιο ακριβά απ' ό, τι μπορούσαμε να δανειστούμε εμείς τον Ιανουάριο. Δανείστηκαν ακριβά, αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν. Το λαό τους χειροπόδαρα δεν τον έδεσαν. Υποχρεώσεις, που δεν μπορούν να εκπληρώσουν, δεν ανέλαβαν. Να σκεφτείτε ότι η Ιρλανδία έχει έλλειμμα διπλάσιο από το δικό μας. Ακόμα και από το αναθεωρημένο... Κι όμως, βγήκε και δανείστηκε ακριβά. Δεν υπέγραψε Μνημόνιο".
2. Τάδε έφη ο αρχηγός της Ν.Δ. Δεν επιχαίρουμε που για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι στη Ν.Δ. δεν έχουν καταλάβει - ή παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν - το μέγεθος του κακού που προξένησαν στην Ελλάδα. Δεν επιχαίρουμε που δείχνουν ανίκανοι να αντιληφθούν τη «μεγάλη εικόνα», το γεγονός δηλαδή ότι η Ελλάδα βρέθηκε, εξαιτίας της εγκληματικής διαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης, πρώτη στο μάτι ενός ευρύτερου κερδοσκοπικού κυκλώνα που στόχο είχε το ίδιο το ευρώ.
•    Κυκλώνας που στέρησε από την νέα ελληνική κυβέρνηση έστω και τον ελάχιστο χρόνο για να μπορέσει να βάλει τάξη στα του οίκου της χώρας, χωρίς να χρειαστεί να κοπούν μισθοί και συντάξεις.
•    Και η εγκληματική διαχείριση που κατέστησε την Ελλάδα παντελώς αναξιόπιστη - ό, τι και αν έκανε η νέα κυβέρνηση κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει ή ότι εννοεί αυτά που λέει.
3. Δεν επιχαίρουμε. Αντίθετα συμφωνούμε. Όντως «υπάρχει άλλος δρόμος». Είναι αυτός που ψήφισαν οι Έλληνες τον Οκτώβριο του 2009 και η Ν.Δ. έκανε ό, τι μπορούσε για να τον υπονομεύσει, αφήνοντας πίσω της την Ελλάδα στην αθλιότερη κατάσταση που μπορούσε. Αλλά εμείς, όποιες αποφάσεις κι αν αναγκαστήκαμε να πάρουμε για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να περπατάει, όποια θυσία κι αν ζητήσαμε για να σταθεί η χώρα μας όρθια, θα κάνουμε το παν για να συνεχίσει η Ελλάδα στο δρόμο που οδηγεί σε μία πατρίδα πιο δίκαιη, πιο σίγουρη, πιο ασφαλή για όλους.
4. Και μία τελευταία παρατήρηση: νισάφι πια με τις αντιγραφές εκεί στη Ρηγίλλης! Μετά το «Ελλάδα αξιών», αντέγραψαν το «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα», στη συνέχεια την «επανάσταση του αυτονόητου» και τώρα το «υπάρχει άλλος δρόμος» που επαναλαμβάνει συνεχώς τελευταία ο αρχηγός της Ν.Δ. Έλεος... Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ωφελεί σε τίποτα η αντιγραφή συνθημάτων και λέξεων. Πρέπει και να εννοείς αυτά που λες και αυτό πρέπει να το αποδεικνύεις με τις προτάσεις σου, τις θέσεις σου τη καθημερινή στάση σου σε όλα τα θέματα. Και με τη στάση της ΝΔ και του αρχηγού της, δείχνουν καθημερινά ότι -παρά τα ωραία λόγια- δεν έχουν αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου