Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Περιμένουμε το "Ζαππειο 4" απ τον κ. Σαμαρά

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά, στο Ζάππειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περιμένουμε με ενδιαφέρον το «Ζάππειο 4» γιατί το σημερινό «Ζάππειο 3» δεν ήταν παρά η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Σαμαρά να εξηγήσει τις ανακολουθίες, τις ασυνέπειες και  τις αντιφάσεις του σε σχέση με το «Ζάππειο 1» και το «Ζάππειο 2».
Ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την κυβέρνηση της ΝΔ και την κατάσταση στην οποία αυτή παρέδωσε τη χώρα τον Οκτώβριο του 2009.
Επανέλαβε το γνωστό μοτίβο: Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και δική του πρωθυπουργία με λευκή εντολή.
Αδυνατεί προφανώς να αντιληφθεί ότι κανένα κόμμα  μόνο του δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, να θωρακίσει την πατρίδα από τους διεθνείς κινδύνους και να δώσει ξανά  ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες,
 Αντί ο κ. Σαμαράς να τοποθετηθεί σε σχέση με τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει  ήδη παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για το πως θα μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση τον Ιούνιο,  για την κοινωνική πολιτική, για την ανεργία των νέων, για το κοινωνικό δίκτυ προστασίας, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους υπερχρεωμένους επαγγελματίες, για τη διευθέτηση των δανείων, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού του φτωχού, σιώπησε ή σιωπηρά υιοθέτησε προτάσεις που έχει ήδη εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ.
Δεν βρήκε επίσης ο κ. Σαμαράς να πει τίποτε για τα όσα συγκεκριμένα έχει προτείνει ο κ. Βενιζέλος προς τον Πρόεδρο της ΕΕ, για άμεσες παρεμβάσεις αναπτυξιακής στήριξης. Ο κ. Σαμαράς υπέπεσε στο ασυγχώρητο πια ατόπημα των εύκολων προεκλογικών  εξαγγελιών. Των τζάμπα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Οι εποχές όμως άλλαξαν. Οι πολίτες καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου