Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο λαός (και οι καφετέριες) της Αιγιάλειας δεν θα συγχωρέσει το κλείσιμο του ΤΕΙ

Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική
Μπορεί τον τελευταίο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς να έχει εξαφανιστεί και να μην μας χαρίζει στιγμές οικονομικής μαγείας αλλά οι στελεχάρες του συμπληρώνουν επάξιο το κενό. Σε μια ωδή στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος εκφώνησε έναν πύρινο λόγο υπέρ της διάσωση των ΤΕΙ του Αιγίου:

«Στο όνομα του δήθεν εξορθολογισμού των σχολών και των τμημάτων, το Υπουργείο Παιδείας ως ένα ακόμα μακρύ χέρι της ίδιας, αδιέξοδης πολιτικής που ο λαός πληρώνει επί δύο χρόνια, απλά…

....σφάζει σχολές και τμήματα, ακυρώνει πολυετείς προσπάθειες και υποβαθμίζει την εκπαίδευση. Η κατάντια δεν έχει όρια… Όρια, που σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, έχουν προ πολλού ξεπεραστεί!

Η Αιγιάλεια πληρώνει ήδη βαρύτατο και άδικο φόρο. Η πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη περιοχή που ακόμα δεν έχει επουλώσει τις πληγές της, παρά τους αλησμόνητους φανφαρονισμούς του κ. Παπανδρέου, γνωρίζει ένα τσουνάμι από-επενδύσεων. Οικονομικού, κοινωνικού και πνευματικού μαρασμού.

Προειδοποιούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στη υποβάθμιση ή κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου. Άλλο αναδιοργάνωση και νοικοκύρεμα και άλλο… μαχαίρι στην παιδεία και τη ζωτικότητα μιας ολόκληρης περιοχής.

O τομέας της Παιδείας στην χώρα μας, ακόμα και στις πιο φτωχές εποχές, θα έπρεπε να αποτελεί την πιο μεγάλη μας “αντίσταση” στη μιζέρια και όχι τον πιο πειθήνιο “υπηρέτη” της! Το Υπουργείο ας ανακρούσει πρύμναν στις όποιες ασκήσεις τυφλής λιτότητας κάνει, γιατί ούτε τα παιδιά συγχωρούν, ούτε ο λαός της Αιγιαλείας.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Μα είναι δυνατόν κοτζάμ κεφαλοχώρι όπως το Αίγιο να μη διαθέτει το δικό του ΤΕΙ και να χρειάζεται να πηγαίνει ο άλλος ταξίδι 40 λεπτών στην Πάτρα; Κανονικά θα έπρεπε να φτιάξουν κι ένα στα Καλάβρυτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου