Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το μεγάλο σκάνδαλο με τις ιστοσελίδες του Δημοσίου...

2.2 εκ ευρώ κόστισε ΜΟΝΟ το σάιτ του ΙΚΑ!!! Οι οικονομικοί εισαγγελέις ακούνε;

Θέμα που αποκαλύφθηκε στη ραδιοφωνική "Πέτρα Σκανδάλου"

Ποσά-πρόκληση, που σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, έχουν δαπανηθεί για την δημιουργία ιστοσελίδων δημόσιων υπηρεσιών και επιμελητηρίων.
Στο βωμό του «λεφτά υπάρχουν» και των περίεργων συνδιαλλαγών μεταξύ δημόσιων φορέων και εταιρειών διαφόρων «ημέτερων», ιστοσελίδες-φαντάσματα εμφανίζονται να κοστίζουν χρυσάφι. Πιο τρανταχτό παράδειγμα εκείνο της ιστοσελίδας του ΙΚΑ, το www.ika.gr, που κόστισε το αστρονομικό ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ!
Μια απλή περιήγηση του επισκέπτη στην εν λόγω ιστοσελίδα πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο ιστότοπος δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερα από 10.000 ευρώ. Και αυτά τραβηγμένα… Η χρηματοδότηση, βέβαια, εμφανίζεται να έχει βαρύνει κατά 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% τους Εθνικούς Πόρους. Έχει και αυτό τη σημασία του.
Το θέμα των δημόσιων ιστοσελίδων από «χρυσάφι» αναδείχτηκε μέσω της εκπομπής «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio.
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ήταν ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος –όπως είπε- χρειάστηκε να κάνει 17 ερωτήσεις στη Βουλή προκειμένου να λάβει τα επίσημα στοιχεία.
Η λίστα της ντροπής
Εκτός από το σάιτ του ΙΚΑ, «χρυσάφι» έχει δαπανηθεί για δεκάδες ακόμα ιστοσελίδες δημόσιων φορέων. Για τα σάιτ του Εφετείου Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχουν δοθεί 1.406.363 ευρώ, για εκείνο του υπουργείου Εξωτερικών 1.291.150 ευρώ, της Βουλής 1.120.000 ευρώ και του ΝΑΤ 900.000 ευρώ.
 petraskandalou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου